Other

Malmö Opera gör LAKMÉ på Dalhalla Opera

I ett unikt samarbete presenterar Dalhalla Opera och Malmö Opera en konsertant uppsättning av den fantastiska operan Lakmé. Det är första gången på många år som Dalhalla Opera gästas av ett annat operahus och vi är fantastiskt glada och stolta över att vi lyckats få Malmö Opera att komma med sin föreställning Lakmé och med den inviga årets operafestival på Dalhalla lördagen 12 augusti. Detta är ett steg i arbetet med att etablera Dalhalla Opera som en riktig operafestival med ett vart efter ökande antal olika föreställningar under de två veckor Föreningen Dalhalla Opera har tillgång till arenan Dalhalla.
Lakmé är Delibes mest kända opera. Han skrev baletter och operetter i fransk, distanserat romantisk stil.
Operans berömda Klockaria fångar på kornet det centrala i dramat; med hisnande koloraturer slits Lakmé mellan sin religion och sina känslor för den älskade engelsmannen.

I operan Lakmé perforerar dock Delibes en romantisk dröm. Musikaliskt skildrar dessutom den franske tonsättaren engelsmännen skarpt satiriskt – förutom då älskaren Gérald. Lakmé berättar inte den västerländska mannens dröm om den exotiska kvinnan, titelrollen är stark, intelligent och handlingskraftig. Lakmé inser att hennes kärlek är en dröm. Att lära sig förstå varandra tycks under 1800-talet förblivit en ouppnåelig önskan. Frågan är om det fortfarande är så?
Opera i tre akter
Musik: LéoDelibes
Libretto: Edmond Gondinet, Philippe Gille
Baserad på Braminens tofflor av Théodore Pavie
& Rarahu av Pierre Loti
Dirigent: Magnus Fryklund
ROLLER
Lakmé: Svetlana Moskalenko
Gérald: Leonardo Ferrando
Nilakantha: Taras Shtonda
Mallika: Emma Lyrén
Ellen: Julie Mathevet
Rose: Laine Quist
Frédéric: Jakob Högström
Miss Bentson: Maria Streijffert
Hadji: Eric Lavoipierre
Spåman: Tobias Nilsson
En kinesisk köpman: Jacob Wistrand
En indisk polis: Thomas Hildebrandt
Malmö Operakör & Malmö Operaorkester
Info genom Sten Johannisson-Thörne Dalhalla Opera

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 A Daily News.

To Top